چطور از دیگران تعریف کنیم؟
تعریف یا تخریب
هر وقت بحث تعریف کردن از دیگران میشه یاد این جمله می افتم که میگه:
اگر می خواهید کسی رو خراب کنید. خوب، بدی هایش را نگویید بلکه بد ازش تعریف کنید
با توجه به این جمله می فهمیم که حتی اگر قصدمون تعریف کردن از خوبی های کسی باشه و بلد نباشیم این کار رو به خوبی انجام بدیم ممکنه باعث تخریب شخص مقابل بشیم.
مراقب باشیم که مصداق این ضرب المثل معروف نشیم:
اومدم ثواب کنم ، کباب شدم
البته این دفعه بیشتر شخصی که ازش تعریف شده، کباب میشه تا خودتون.
یادم میاد یه بار که داشتم همین موضوع رو آموزش می دادم خانمی گفت شوهرم اصلا بلد نیست به خوبی از من تعریف کنه و زیاد پیش میاد که جوری جلوی دیگران از من تعریف میکنه که من بجای اینکه خوشحال بشم ناراحت و خجالت زده میشم.
می گفت مثلا یه روز که مهمان عزیزی داشتیم و من 3 نوع غذا تدارک دیده بودم یهو شوهرم با ذوق گفت خانمم واسه هیچ کسی انقدر زحمت نمی کشه مثلا همیشه تا لنگ ظهر می خوابه ولی امروز به خاطر شما از صبح زود بیدار شده و شروع به پختن غذا کرده.
درسته که همسر این خانم قصدش تعریف کردن از خانمش بوده و به هیچ وجه نمی خواسته همسرش رو ناراحت کنه اما چون به خوبی بلد نبوده این کار رو انجام بده نتیجه ی عکس گرفته.
گاهی وقت ها با یکم جابجا کردن کلمات می تونیم معنی جمله رو عوض کنیم یا حتی گاهی با عوض کردن جای مکث یا تاکید روی کلمات یک جمله میشه کاملا معنای جمله رو تغییر داد.
مثلا در مورد همین جمله فکر می کنید اگر به چه شکلی بیان می شد، معنای واقعی خودش رو می رسوند و خانم میزبان رو خوشحال می کرد؟
لطفا ادامه ی مقاله رو نخونید، یکم روی همون جمله فکر کنید و جملاتی که از نظر شما می تونه بهتر باشه رو بنویسید و بعد به خوندن بقیه مقاله ادامه بدید…..
یه نمونه رو من مثال میزنم
اون جمله می تونست به این صورت بیان بشه که ” خانمم خیلی شما رو دوست داره و برای همین از صبح زود ذوق داشت غذاهای مورد علاقه ی شما رو آماده کنه”
این فقط یه نمونه بود و اگر فکر کنیم قطعا مثال های جالب تری به ذهنمون میرسه.
اما برای رفع این مسئله چه کاری باید کرد؟
راهکار:
اگر هنگام تعریف کردن از دیگران این مسئله رو دارید حتما به این نکات توجه کنید.
- بیشتر تعریف کردن رو تمرین کنید
- قبل از اینکه اون تعریف رو به زبون بیارید چند بار توی ذهنتون بچرخونید و حلاجی کنید
- از خود شخص بپرسید که آیا این جور تعریف کردن شما رو ناراحت نمی کنه؟
- بیشتر از جملات مثبت استفاده کنید
- آیا اون شخص خوشش میاد که ما در مورد موضوعی که می خواهیم ازش تعریف کنیم صحبتی بشه؟
مثلا آقایی برای تعریف از خانمش میگه: خانمم خیلی زحمت کشیدن تا غذای مورد علاقه شما رو بپزن اما برای اینکه خسته نشن من سالاد رو از بیرون گرفتم تا بهشون کمکی کرده باشم.
اما ممکنه خانم خونه دوست نداشته باشه که مهمون ها متوجه بشن که سالاد رو از بیرون سفارش دادن
برای همین اون آقا میتونه قبل از رسیدن مهمون ها یا تنهایی توی آشپزخونه از خانم بپرسه که اگر من همچین تعریفی رو ازتون بکنم شما مسئله ای ندارید؟
البته این فقط یه مثاله و برای درک بهتر گفته شد.
و این که نمیگم، همیشه قبل از تعریف کردن با همسر یا شخصی که می خواهید ازش تعریف کنید هماهنگ کنید اما اگر زیاد پیش میاد که موقع تعریف کردن تخریب می کنید حتما این کار رو انجام بدید تا به مرور نحوه ی درست تعریف کردن دستتون بیاد .
اما یه تعریف کردن به روش حرفه ای تر هم وجود داره ..
حالا بریم تا روش حرفه ای ترش رو بهتون آموزش بدم..
چطور از دیگران تعریف کنیم تا احساس خوبی رو دریافت کنند؟
اول این را بگم که افرادی که عزت نفس بالایی دارند به راحتی می تونن از دیگران تعریف کنند و هر وقت ویژگی مثبتی رو در شخصی ببینند بدون آوردن بهانه این کار رو انجام میدن به هیچ وجه با خودشون این جملات رو نمیگن، همون جملاتی که افرادی که نمی تونن و یا نمی خواهند از دیگران تعریف کنند، به زبون میارن.
جملاتی مثل
” اگر از فلانی تعریف کنم پررو میشه”
“حالا با خودش فکر میکنه کی هست؟”
“این همینجوریش واسه خودش نوشابه باز میکنه حالا اگه منم دوتا تعریف ازش بکنم دیگه هیچی”..
یا جملات دیگه ای از همین قبیل، که بعضی از افراد وقتی یه ویژگی خوب یا مثبت رو از کسی می بینند، به زبون میارن تا از شخص تعریف نکنند.
اما تا حالا توجه کردید که اگر از ما بخوان از کسی انتقاد کنیم یا چند تا اشتباه از همون افراد رو بگیم کمتر از 5 دقیقه لیستی از اشتباهات و انتقادات رو می ذاریم جلوشون.
یعنی به راحتی می تونیم از زمین و زمان انتقاد کنیم و برامون مثل آب خوردنه اما موقع تعریف کردن از دیگران یکم لنگ می زنیم.
در واقع اگر ما نتونیم از دیگران تعریف کنیم باید به فکر راه و چاره ای برای درمان یا پرورشش عزت نفس مان باشیم.
حتی عده ای از آدم ها نکات مثبت و ویژگی های خوب و مثبت خودشون رو هم نمی تونن ببینند و اگر ازشون بخواهیم که 5 تا ویژگی مثبت رو از خودت بنویس با تعجب به فکر فرو میرن و میگن آخه من چه ویژگی های مثبتی می تونم داشته باشم؟ یا شاید زمانی طولانی رو باید فکر کنند تا شاید چند ویژگی مثبت بتونن از خودشون بنویسن اون هم با شک و تردید.
اما همین آدم ها باز هم اگر ازشون بخواهیم که چند تا نقطه ضعف از خودتون بنویسید بدون اتلاف وقت شروع می کنن به نوشتن
بعضی هامون عادت کردیم که فقط منفی ها رو ببینیم و برای ویژگی های مثبتی که داریم شکر گزار نباشیم یا بهشون توجه نکنیم.
و این طور میشه که کم کم احساس کسالت باری بهمون دست میده، امید و انگیزه برای زندگی کردنمون کم میشه و در نتیجه نمی تونیم خودمون و دیگران رو دوست داشته باشیم.
بگذریم از این ها ، حالا باید چیکار کنیم؟
تکنیکی موثر در حسن جویی
در این جا چند نکته در مورد نحوه ی تعریف کردن یا حسن جویی از دیگران رو میگم که اگر به خوبی تمرین کنید، قطعا از استفاده کردنشون نتیجه ی خوبی می گیرید.
این نکات حداقل نتیجه ای که می تونه داشته باشه اینه که، می تونیم ویژگی های مثبت خودمون و دیگران رو ببینیم و علاوه بر ساختن ار تباطات بهتر و موثر تر، احساس بهتری، هم نسبت به خودمون و هم دیگران پیدا می کنیم.
اما چطور می تونیم از دیگران تعریف کنیم؟
- گفتن نام شخص
- تعریف از شخص
- ذکر دلیل
یعنی اول اسم شخصی که قراره ازش تعریف کنیم را می گوییم، بعد ازش تعریف می کنیم و در آخر دلیل اینکه چرا این تعریف رو ازش کردیم، ذکر می کنیم.
مثلا: مینا (نام شخص) ... من از مدل لباس پوشیدنت خیلی خوشم میاد (تعریف کردن) ... چون لباس هایی که می پوشی معمولا ترکیب رنگ های قشنگی رو در کنار هم می سازه و از نظر من جذاب تر به نظر میاد(دلیل)
یا اینکه یه مثال دیگه میتونه اینطوری باشه:
مثلا: مریم، همسر عزیزم(اسم شخص).. به نظرم تو خیلی خوش برخورد و جذابی (حسن جویی)..چون معمولا لبخند روی لب داری (ذکر دلیل).
نام شخص
گفتن نام شخص باعث میشه که احساس خوبی رو به شخصی که قراره ازش تعریف بشه منتقل کنیم، چون معمولا آدم ها خوششون میاد از اینکه اسم خودشون رو بشنوند.
آوردن دلیل بعد از تعریف
اگر بعد از تعریفی که از شخص انجام می دهیم دلیل اون تعریف رو ذکر کنیم باعث میشه که فرد واقعا باورش بشه که ما داریم ازش تعریف می کنیم و به دروغ و یا چاپلوسی ازش تعریف نمی کنیم.
به همین راحتی می تونید از دیگران تعریف کنید، احساس خوبی رو بهشون انتقال بدید و رابطه تون رو با دیگران جذاب تر و شیرین تر کنید.
تعریف کردن از افرادی که نسبت به آن ها کینه داریم
شاید عده ای براشون سوال پیش بیاد که اگر با کسی در گذشته مشکل داشتم و رابطمون شکراب شده باشه چی؟ یا اینکه در گذشته مسائلی به وجود آمده که تقریبا روابط بین من و شخص دیگری خراب شده چیکار می تونم انجام بدم؟آیا میشه از این اشخاص هم تعریف کرد؟
یا حتی عذه ای ممکنه بگن ما از فلانی کینه داریم و برامون سخته که ازش تعریف کنیم و اگر این کار رو انجام بدیم ممکنه قیافه حق به جانب بگیره .
اما باید بهتون بگم که حتی اگر شما از شخصی کینه دارید و یا رابطه خوبی با اون شخص ندارید، اینکه کم کم ویژگی های مثبت اون شخص رو ببینید و به طور حرفه ای و با لحن مناسب ازشون تعریف کنید، قطعا نتیجه ی بهتری می گیرید و حتی در موارد بسیاری پیش اومده که این ارتباط دوباره شکل گرفته و یا روابطشون ترمیم شده است.
پس با تکنیک هایی که گفتیم می تونید به راحتی به دیگران احساس خوب منتقل کنید، باهاشون ارتباط موثر برقرار کنید و شخصیت جذاب تری داشته باشید.
به این شرط که به خوبی تمرین کنید.
تمرین:
لیستی از ویژگی های مثبت اطرافیانتون بنویسید و طبق همین تکنیک حسن جویی که در بالا آموزش دادم ازشون تعریف کنید.
از امروز هر کسی رو دیدید، سعی کنید حداقل یه ویژگی مثبت ازش پیدا کنید و حسن جویی کردن از دیگران رو برای خودتون به عادت تبدیل کنید.
اگر این مقاله رو پسندیدید، می تونید نظرتون رو با ما در میون بذارید و حسن جویی یا تعریف کردن رو از همینجا شروع کنید.
به یاد داشته باشید که این آموزش ها زمانی برای شما کاربرد داره و تاثیرش رو توی زندگی تون می بینید که به خوبی تمرین کنید، در غیر این صورت فقط دانشی به بقیه دانسته هاتون اضافه شده و هیچ کاربردی براش شما نخواهد داشت.
البته توجه داشته باشید منظور از تمرین کردن یک یا دو بار نیست بلکه باید این تمرینات رو توی زندگی و ارتباط با بقیه انقدر انجام بدید تا کم کم مهارت تعریف کردن از دیگران رو به خوبی یاد بگیرید.
پس تمرینات رو به خوبی انجام بدید و نتیجه رو برای ما ارسال کنید،
منتظر داستان های شما هستیم..
واقعا لذت بردم
ممنون از شما دوست عزیز
چقدر جالب بود، دمتون گرم
ممنون خانم آسا ، مقاله ها وپست هاتون واقعا عالی ومفید هستن، خیلی روان وساده ودقیق وتخصصی مطالبتون رو انتقال میدین، پایدار باشین
سلام، ممنونم
خوشحالم که مفید بوده برای شما.
خانم آسا مثل همیشه عالی بود من مرتب پیجتون دنبال میکنم و هرمطلبی را پست میکنید با دقت میخونم
سلام دوست عزیزم، بهتون تبریک میگم که به فکر رشد مهارت هاتون هستید.
عالی بود من امروز با پیجتون اشنا شدم
ممنونم از ارسال دیدگاهتون
بسیار عالی، برام خیلی مفید بود.متشکرم ازتون.
خوشحالم که مورد توجه تون بود
بسیار عالی تشکر از شما برای اگاهی مردم تلاش میکنید ،بازم سپاس
مرسی از شما ، خوشحالم که توجه تون رو جلب کرد.
سلام و خداقوت پریسا خانم من مقالات سایت شما رو خیلی می پسندم ، چون خیلی دقیق و کاربردی و مصداقی بیان میکنید ( تمرین حسن جویی . 0:)
درود بر شما خوشحالم از اینکه مورد توجه شما واقع شده