آداب معاشرت با همسر
در این مقاله در مورد آداب معاشرت و کاربرد آن در ارتباط با همسر صحبت می کنیم.
همانطور که درمقالات قبل گفتیم, طبق اصول اتیکت و آداب معاشرت ما در تلاشیم که از ارتباط با دیگران,نه خودمان آزرده بشیم و نه دیگران.
یکی از کسانی که در طول زندگی زیاد با او ارتباط برقرار می کنیم و همواره باید مراقب باشیم که مراعات او را بکنیم همسر است.
افراد با اتیکت کسانی هستند که با همسرشان به درستی , با اصول و احترام رفتار می کنند.
در این مقاله چند نکته ی اساسی از آداب معاشرت با همسر را آموزش می دهیم که اگر این نکات ارزشمند رو تمرین کنید و توی زندگی تون بکار ببرید حتما نتیجه خوبی می گیرید.
1. احترام گذاشتن به همسر
همان طور که در تعریف آداب معاشرت توضیح دادیم, آداب معاشرت از سه رکن اصلی احترام, صداقت و مراعات (ملاحظه) تشکیل شده است.
یعنی در بحث آداب معاشرت با همسر هم, احترام مانند بقیه موارد مربوط به آداب معاشرت یک اصل مهم تلقی می شود.
احترام به همسر یعنی اینکه برای سلیقه , نظرات , علاقه مندی ها , لهجه و… همسر ارزش قایل شویم, باهاش به تندی رفتار نکنیم وتحقیر یا مسخره اش نکنیم.
مثلا اگر همسرتان لهجه داره او را مجبور نکنید بدون لهجه صحبت کند یا اینکه به هیچ وجه لهجه او را مسخره نکنید.
2. جلوی دیگران بحث نکنید
تعارض بخشی از زندگی است و ما در طول زندگی دچار تعارض های کوچک و بزرگی می شویم اما یک زوج با اتیکت تعارضاتشان را دور از چشم دیگران حل می کنند.
بحث کردن مقابل دیگران نه تنها تصویر خوبی از شما و روابط تان, برای دیگران نمی سازد بلکه باعث می شود دیگران وارد حریم خصوصی شما شوند و همچنین زمینه ای را برای دخالت و قضاوت دیگران, فراهم می کنید.
3. در مقابل دیگران با همسرتان مخالفت نکنید
مخالف با همسر در معرض دیگران نه تنها حس خوبی به همسرتان نمی دهد بلکه اقتدار شکن است و این طور می توان برداشت کرد که وحدت و نظم و حمایت در خانواده ی شما جای کمتری را به خود می دهد.
در عوض می توانید مخالفت های خود را دور از معرض دیگران و به تنهایی(فقط خودتان و همسرتان) آن هم به درستی و احترام بیان کنید.
4-در کنار همسرتان راه بروید
وقتی با همسرتان مسیری را طی می کنید حتما در کنار او قدم بزنید
عقب تر و جلو تر و یا بافاصله راه رفتن از همسر تصویر خوبی از شما نمی سازد و مخالف با اصول اتیکت می باشد.
5- در کار ها و تصمیم گیری ها با همسرتان مشورت کنید
یادم میاد یکی از کسانی که کوچ میکردم میگفت اوایل زندگی مشترکمون یه نفر ما رو به مهمانی دعوت کرد و شورهرم بدون مشورت کردن با من توی جمع دعوت مهمونی رو قبول کرد بدون اینکه از من بپرسه آیا شما هم براتون امکان داره توی این مهمانی شرکت کنید یا نه
منم نمیتونستم توی جمع صحبتی کنم مخالف صحبت شوهرم و از طرفی من اون موقع اصلا شرایط شرکت توی اون مهمونی رو نداشتم
به همین دلیل مجبور شدیم فردای اون روز اعلام کنیم که به خاطر شرایطمون چند روزی با تاخیر میتونیم توی اون مهمونی شرکت کنیم و میزبان هم واقعا ناراحت بود و برنامه ریزی هاش بهم خورده بودن.
اگه شوهر این خانم فقط یه مشورت میکرد این بی نظمی و دلخوری ها به وجود نمیامد و از طرفی با مشورت کردن به نظر و شخصیت خانمش هم احترام میذاشت.
6- در مقابل فرزندان با همسر مخالفت نکنید
اگر همسرتان با تصمیم فرزندتان موافق است شما مخالفت تان را بیان نکنید یا به عکس..
حتی اگر او تصمیم اشتباهی گرفته بهتر است با همسرتان به تنهایی مشورت کنید و با هم به گفت و گو بپردازید و بعد نتیجه نهایی رو به فرزند تان اعلام کنید اما به هیچ وجه تصمیم هایی نگیرید که خلاف یکدیگر باشد چون این کار باعث می شود در ذهن فرزندتان دوگانگی ایجاد شود و به تصمیم شما اعتماد نکند.
7- اجازه ی بی احترامی فرزندان به همسرتان را ندهید
اگر فرزند به مادرش بی احترامی کرد بهتر است که پدر خانواده با او برخورد کند و اگر به پدر بی احترامی کرد مادر خانواده نسبت به او عکس العمل نشان دهد.
این کار باعث می شود که احترام و جایگاه پدر مادر بهتر حفظ شود و فرزندان هم متوجه احترام والدین به هم می شوند.
8- به همسرتان توجه کنید و نظر بدهید
به ظاهر و رفتار و علاقه مندی ها و … همسرتون توجه کنید و در مورد آن ها نظر بدید.
مثلا اگر همسرتون لباس جدیدی پوشیده یا آرایشی کرده حتما در موردش صحبت کنید.
البته سعی نکنید نظرتون رو بهش تحمیل کنید,
همینکه نشون بدید تغییری که ایشون در ظاهر یا رفتارش داشته رو دیدید و بیان کردید خیلی بهشون انرژی میده و نشون دهنده ی اینه که شما به همسرتون توجه می کنید و براتون مهم هست.
9- راز دار باشید
هر زن و شوهری بهتر است چهار چوب هایی برای زندگی خود داشته باشند و اتفاقاتی که در خانه و زندگی یا در روابط بین آن ها رخ می دهد را برای دیگران باز گو نکنند.
اگر دیگران را وارد حریم خصوصی تان کنید چیزی جز سوء استفاده, قضاوت و دخالت دیگران نصیب تان نمی شود.
و اینکه عادت می کنند به اینکه هر چیزی از زندگی تون رو براشون تعریف کنید و باز هم این چرخه ادامه داشته باشه.
10- استقبال از همسر
هنگامی که همسرتان به منزل می آید به استقبالش بروید و با لبخند و خوش رویی آمدنش به خانه را خوش آمد بگویید.
با این کار احساس احترام و دوست داشته شدن را به او می دهید و شادی رو آرامش را به خانه ی خود دعوت می کنید.
11- آراسته و خوش بو باشید
همیشه آراسته باشید و لباس های تمیز و مرتب بپوشید و خوش بو باشید.
12- پشت سر همسرتان بد گویی نکنید
غیبت کردن پشت سر هرکسی بسیار کار زننده و بی کلاسی هست و سیلی از انرژی های منفی رو با خودش به گوینده و شنونده وارد میکنه.
علاوه بر همه این ها باعث میشه شما احساس دیگران رو نسبت به شخصی که غیبتش رو می کنید بد کنید, او را از چشم دیگران بندازید و روابط بین اون ها رو از خراب کنید.
از دین و مذهب هم که بگذریم فکر می کنم در شان و جایگاه یک انسان نباشه که شخصی رو در چشم دیگران کوچک و بدنام کنه یا رابطه ها رو از بین ببره.
حالا فکر کنید که اون شخص هم همسر شما باشه
آیا شما دوست دارید روابط بین همسرتون با خانواده یا دوست و آشنا خراب بشه؟
13- با هر کسی درد و دل نکنید
همانطور که در بالا توضیح دادم تعارض یه بخش جدا ناپذیر از هر زندگی زناشویی هست و در زندگی همه ما مسائل کوچک و بزرگی به وجود میاد که با تدبیر درست و آموزش صحیح میتونیم اون ها رو مدیریت کنیم.
اگر در زندگی تون به مسائلی برخورد می کنید که شما رو ناراحت میکنه یا رفتاری رو از همسرتون میبینید که احساس ناراحتی می کنید یا دلخور می شوید, دلیلی نداره برای هر کسی درد و دل کنید و سفره ی دلتون رو پیش هر کسی باز کنید.
بد تر از همه اینکه بعضی ها عادت دارند که این درد و دل ها رو با خانواده خودشون انجام میدن که آسیب های بزرگی رو به زندگی مشترک شون وارد میکنه.
یادتون باشه که وقتی شما یه دلخوری از همسرتون دارید و اینو مثلا به مادرتون انتقال میدین, این مشکل معمولا بزرگ تر میشه
چون مادرتون با شما زندگی نمیکنه و در جریان تمام ابعاد و مسائل زندگی مشترک شما نیست و وقتی یه رفتار ناراحت کننده از همسر تون رو برای مادر تعریف می کنید این رفتار در ذهن مادرتون میمونه
ممکنه بعد از مدتی شما اون مسئله رو از یاد ببرید و چون همسرتون رو دوست دارید اون رو ببخشید و فراموش کنید ولی مادرتون هنوز اون مسئله توی ذهنش وجود داره و وقتی چند بار دیگه مسائل دیگه رو باهاش مطرح می کنید کم کم همسرتون رو از چشم مادرتون میندازید و رابطه بین اون دو نفر رو خراب می کنید.
و علاوه بر این راه دخالت کردن مادرتون به زندگی مشترک شما هم باز میشه, چون فکر میکنه که شما توی اون زندگی دارید اذیت میشید و از نظر خودش میخواد کمکی کرده باشه که همین دخالت ها باعث به وجود آمدن مشکلات بیشتر میشه.
خانمی می گفتند: رابطه مادر و همسرم اصلا خوب نیست جوری که مادرم دایم نگران من هست و سایه همسرم رو با تیر میزنه.
وقتی بیشتر باهاش صحبت کردم دیدم این خانم هر مسئله ای توی زندگیش وجود داشته و یا تعارض هایی که بین خودش و همسرش به وجود میومده رو برای مادرش تعریف میکرد و کم کم احساس مادرش نسبت به همسرش تغییر کرده و الان رابطه خوبی با هم ندارند.
پس اگر مسئله یا تعارضی توی رابطه یا زندگی تون وجود داره سعی کنید با یه مشاور صحبت کنید.
به همسرتان هدیه بدهید
هدیه دادن به همسر یکی از بهترین رفتار هایی است که برای تحکیم روابط بین زوجین توصیه می شود و در بعضی از موارد کدورت ها و دلخوری ها را رفع می کند.
برای هدیه دادن نیاز نیست دنبال مناسبت خاصی مثل روز زن,روز مرد, روز تولد و… بگردید,بلکه هروقت که بخواهید احساس و علاقه به همسرون رو نشون بدید یا از او قدر دانی کنید و یا به خاطر حل شدن کدورتی که شکل گرفته بود می تونید بهش هدیه بدید.
البته اینو هم بدونید که هدیه در روز هایی که مناسبتی وجود نداره تاثیر بیشتری روی همسرمون میذاره .
14- یکدیگر را وادار به حرف زدن نکنید
15- دروغ نگویید و با صداقت رفتار کنید
16- لبخند بزنید و خوش رو باشید
🙂
17- مسئولیت پذیر باشید
خیلیییی تاثیر گذار بود